Društvo TečajCPP.com
Društvo za izobraževanje, 
osveščanje in oblikovanje.
Osredek pri Dobrovi 32, 1356 Dobrova
info@tecajcpp.com
Društvo TečajCPP.com
  Domov    Tečaj CPP    Testi CPP    Postanite član TečajCPP.com    FAQ in Ankete Društvo TečajCPP.com
Poiščite na TečajCPP.com 
   
Društvo TečajCPP.com
  :: F.A.Q.
Odgovori na vprašanja
Pošljite vprašanje
  :: Ankete
Trenutna anketa
Arhiv anket
  :: Za vsakega nekaj
Pošljite E-razglednico
Kratka prometna pravila za tujce
  :: Sponzor anket

Društvo TečajCPP.com
  :: Naslov vprašanja:  Zavrnitev alkotesta-pihanja
Št. vprašanja: F.A.Q.0124
Vprašanje: Kakšen je pravilen postopek policista ob odklonitvi pihanja v alkotest. Odklonitve voznik verjetno ni dolžan razlagati. Problem je v tem, ker ima policist možnost zavesti, da si odklonil alkotest, kar pa ni res, saj si odklonil pihanje, ne pa alkotesta, torej krvnega testa. Kdo plača krvni test. Kako se torej zavarovati pred samovoljo policista, ki ni sposoben vizualno ali z testi, ki jih vidimo na TV ( hoja po črti...) oceniti alkoholiziranosti voznika oz. ti ta test odredi, ker mu ugovarjaš v postopku ali mu kako drugače nisi všeč.
Odgovor na vprašanje: Ob odklonitvi opravljanja preizkusa z indikatorjem alkohola policist prepove nadaljno vožnjo in začasno odvzame vozniško dovoljenje. Sledi pa vam prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja. Razlog odklonitve bi bil lahko zdravstvene narave pri čemer bi bilo pravilno, da bi vas odpeljali na strokovni pregled. To stori policist s službenim vozilom. Če se ugotovi, da nimate preveč alkohola v krvi, vas policist pelje nazaj na kraj, od koder vas je odpeljal. Stroški bremenijo proračun. Če se ugotovi, da imate preveč alkohola, stroške plačate vi. Kakršnakoli ocena policista je subjektivna in na podlagi te ocene odredi preizkus, navadno z indikatorjem - pihanje. Vi imate pravico ugovarjati rezultatu. Če ugovarjate, vas mora odpeljati na strokovni pregled ali vas preizkusiti z etilmetrom - meri miligrame alkohola v izdihanem zraku. Hoja po črti, lastovka in podobne metode, (še) niso predpisane kot regularen test alkoholiziranosti, ko pa bojo, bodo omogočale še več zaključkov na podlagi subjektivnih ocen policistov.
Več o tem na:
  :: Na začetek

Društvo TečajCPP.com
  :: Iskalnik po F.A.Q.
  :: Pošljite vprašanje
MySQL Error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near 'TYPE=MyISAM' at line 4